NOVINKY, Žiaci ( U15 ), Žiaci ( U14 ), Žiaci ( U13 ), Žiaci ( U12 ), Prípravka ( U11 )

Vyhlásenie ankety Jedenástka roka 2017

Dňa 31. Januára 2018 v telocvični ZŠ s MŠ Hurbanová, sa už po 20. krát odovzdávali ocenenia najlepšej jedenástky za rok 2017. Za prítomnosti zástupcov školy ZŠ s MŠ Hurbanová, vedenia klubu MŠK FOMAT Martin, zástupcov médií TV Turiec a MY-Život Turca, trénerov klubu MŠK FOMAT Martin, žiakov ZŠ s MŠ Hurbanová boli predstavení aj pozvaní hostia, Judr. Katinová Katarína – prednostka MsÚ, Adamko Tibor – poslanec mesta Martin, a  Horák Roman – prezident TFZ.

Celé podujatie moderovala Mgr. Vengrínová Dominika.

Po úvodnom privítaní hostí a programe, kedy vystupovali žiaci 1. stupňa ZŠ Hurbanová, sa ako už tradične pasovali naši najmenší futbalisti. Prípravkári, ktorí sa po dnešnej „pasovačke“ stanú oficiálnymi členmi klubu MŠK FOMAT Martin a žiakmi športových tried na ZŠ s MŠ Hurbanova Martin. Sú to títo chlapci: Barica Michal – trieda 5.B,  Človiečik Radoslav – trieda 5.A,  Siráň Peter – trieda 4.B,  Kerek Martin – trieda 4.B,  Kapusta Kristián – trieda 4.A, Ceplák Mário – trieda 4.C,  Roštek Tomáš – trieda 5.C,  Siekel Andrej – trieda 5.A,  Ďuratný Andrej – trieda 4.C,  a Dolník Jakub – trieda 4.B.  Tréneri hráčov sú Ing. Matej Berník a Martin Skladaný. Triedny učitelia sú p. PeaDr. Gorazd Šarluška, Mgr. Viera Jurčáková, Mgr. Eva Abt, Mgr. Dominika Vengrínová a Mgr. Anna Kubalová.

V ďalšej časti programu bolo vyhlásenie talentu roka z kategórie prípraviek.  Stal sa ním žiak 4.A triedy, Kapusta Kristián. Jeho triednym učiteľom je PeaDr. Gorazd Šarluška, a trénerom Ing Berník Matej.

Tento rok sa už piatykrát vyhlásila najlepšia futbalistka roka, z družstva dievčat, ktoré v súčasnosti pôsobí v Regionálnej súťaži dievčat Stredoslovenského futbalového zväzu.
Lukáčovú Zuzanu vybrala trénersko – metodická komisia MŠK FOMAT Martin ako najlepšiu futbalistku roka. Zuzanin rok narodenia je 2003,  a je žiačkou 9.C triedy, triedna učiteľka je Mgr. Zdenka Franková a tréner je p. Peter Peržel.

Na koniec sa prešlo k hlavnému bodu programu, a tým bolo vyhlásenie ankety Jedenástka roka 2017. Kľúčom pre nomináciu žiakov do ankety je, že každý z hráčov musí byť žiakom športovej triedy na našej škole, musí byť hráčom MŠK FOMAT Martin a nesmie vykazovať zlé študijné výsledky a disciplinárne prehrešky voči školskému poriadku. Nomináciu schválila, po návrhu trénerov, trénersko – metodická komisia MŠK FOMAT Martin.

V ankete Jedenástka roka 2017 boli vyhlásení títo hráči:

Patrik Holienčík – rok narodenia 2006, kategória U12, žiak 6.A triedy, triedna učiteľka Mgr. Lenka Horecká, tréneri p. Igor Bella a Filip Zboja.

Adam Krška – rok narodenia 2006, kategória U12, žiak 5.B triedy. Triedna učiteľka Mgr. Dominika Vengrínová, trénermi sú páni Igor Bella a Filip Zboja.

Oliver Smik – rok narodenia 2006, kategória U12, je žiakom 6.A triedy. Triedna učiteľka je Mgr. Lenka Horecká. Tréneri sú Igor Bella a Filip Zboja.

Ján Dolník – rok narodenia 2005, kategória U13, žiak 7.B triedy, triedna učiteľka Mgr. Renáta Rovná, tréneri Peter Peržeľ a Ján Smutný. Janko je člen regionálneho výberu U13.

Milan Ursíny – rok narodenia 2005, kategória U13, žiak 7.B triedy. Triedna učiteľka Mgr. Renáta Rovná, tréneri Peter Peržeľ a Ján Smutný.

Martin Homola – rok narodenia 2005, kategória U13, žiak 7. B triedy. Triedna učiteľka Mgr. Renáta Rovná, tréneri Peter Peržeľ a Ján Smutný.

Kevin Švehla – rok narodenia 2005, kategória U13, žiak 6.B triedy. Triedna učiteľka Mgr. Monika Šalagová, tréneri Marián Turčina a Jakub Malko. Je členom regionálneho výberu U13.

Timotej Spišák – rok narodenia 2004, kategória U14, žiak 7.A triedy. Triedna učiteľka Mgr. Eva Kralovancová, tréneri Marián Turčina a Jakub Malko.

Martin Medek – rok narodenia 2004, kategória U14, žiak 8.B triedy. Triedna učiteľka p. Mgr. Monika Ševčíková, trénermi sú Marián Turčina a Jakub Malko. Člen regionálneho výberu U14.

Samuel Palider – rok narodenia 2003, kategória U15, žiak 9.A triedy. Triedny učiteľ Mgr. Ivan Ďuriš, trénermi sú Vladimír Furo a František Hollý.

Na záver ankety, po poďakovaní všetkým prítomným a v neposlednom rade riaditeľovi školy p. Mgr. Pavlovi Chovaňákovi, sme si zaželali ďalší úspešný rok 2018. A už dnes sa tešíme na
vyhlásenie ďalšej jedenástky roka 2019.

Zdielať